top of page
Søg
  • Forfatters billedeGhita Grønne

Skab et Sommerminde

Vær dig.

Sommeren er klar til at tage imod dig og favne hele dig. Lange lyse nætter og skønne timer, der driver afsted.

Du har nu muligheden for at ændre lidt på din tilstedeværelse i denne verden, i og med din hverdag byder på noget andet i en ferietid. Det kan næsten ses som en ny mulighed for at prøve noget nyt og for dig anderledes.

Det kan sammenlignes med et farefuldt øjeblik, som kan afstedkomme et midlertidigt ophør af tankestrømmen og give dig en fornemmelse af, hvad det betyder at være nærværende, vågen og opmærksom.

Du kan i din ferie have muligheden for at gå ind i tilstanden af, ”ikke at vide”. Denne tilstand bringer dig bagom sindet, som altid fortolker og konkluderer. Sindet er bange for ikke at vide.

Når du kommer bagom sindet, har du muligheden for at nå en dybere erkendelse i dig selv, som åbner op for det jeg kalder ”Livskunst”. ”Livskunst” er det modsatte af kontrol. ”Livskunst” er dig.

Vær dig.

At vågne op om morgenen på din ferie og tage din tid, kan give dagen der kommer, et helt andet perspektiv. Ved at tage din tid, tillader du dig selv at fylde i dit liv. Du tillader dig selv at være dig. På sigt, giver det et godt stabilt grundlag for dit selvværd og din styrke i at være dig.

Når du tager din tid, er det vigtigt, at du kobler kontrollen fra og lader dig styre derhen, hvor der er fred og ro og hvor dine tanker kan slappe af, alt imens du trækker vejret og lytter til stilheden. Bemærker stilheden og din vejrtrækning. Stilheden er der, hvor der sker et skift fra tankeprocesser til bevidst nærvær. Stilheden er der, hvor du går dybere end dit navn og titel. Stilheden er dig.

Vær dig.

Brug din ferie til at tænke over dig selv. Hvordan du bruger din energi. Hvad du bruger din energi på. Om du er på den vej, der fører dig til det, du gerne vil i dit liv. -og hvad vil du i dit liv? Hvad vil du med dit liv?

Det kan sagtens være, at der ikke er et mål ude i horisonten, men så begynd med de små delmål. Find dine værdier frem. Hvad tror du på? Hvilke mennesker holder du af at være sammen med? Hvilke venskaber sætter du pris på? Hvor mange penge vil du bruge på nye ting? Vil du udfordre dig selv med nye interesser? Hvad drømmer du om? Hvad forhindrer dig i at nå dine drømme?

Er du god til at være tilstede i samtaler? Tør du gå i dybden i samtaler? Tør du lytte på andres råd? Er du interesseret i andre mennesker? Tager du initiativ?

Del gerne dine tanker med andre, og tag dig din tid i samtalen, til hele tiden at mærke efter, hvor du selv er. ”Køb” dig gerne tid til refleksion og tid til at samle op på de gode ord, andre siger. Du skal ikke præstere noget og det er kun dig, der bestemmer farten og ruten. Kun dig.

Vær dig.

At turde være inderlig og nærværende med dig selv, giver den største gave, i form af kærlighed til dig selv. Det giver selvværd og du står langt stærkere i dit liv. Du opnår selvberoenhed, som betyder, at du hviler i din egen kerne. Jo bedre kontakt du har til dig selv, jo bedre forstår du andre. Det giver en fin form for balance og med den balance tør du give mere af dig selv. Du tør være modig og åbne op og blive sårbar og du tør tage imod kærlighed og stå ved din egen kærlighed. Du tør være i nuet og lade ting flyde og du tør være i det. Alt dette kommer af stilhed og bevidsthed, som beskrevet tidligere. Det vil vokse i dig og tage sin plads, hvis du kan holde kontrollen og tankerne fra dig. -og det gør du, ved at tage din tid…

Så, tag på ferie i nuet. Tag på ferie i det uvisse og ukontrollerede. Tag på ferie med dig selv. Tag på ferie med kærligheden og alle de inderlige følelser. Tag på ferie med lysten og begæret og vær i det. Tag på ferie med drømmene. Tag på ferie og kom hjem med en ny dimension i dit liv, hvor du står forrest og bestemmer vejen. Din vej. Det kan blive dit sommerminde. Den sommer, hvor du fandt din vej.


Unge Dialog tager også på ferie. Faktisk på en rejse. En 2 måneders rejse, med frihed, nysgerrighed og åbenhed som overskrift. Der skal pakkes masser af tid til bare at være. Uendelig kærlighed. Nysgerrighed på andre og andet. -og plaster…

Rigtig god sommer til alle derude. Jeg glæder mig til at være retur og få Unge dialog til at vokse og gå nye spændende veje. -men først om 2 måneder ♥


Hop ud i et nyt sommerminde

36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page