top of page
Søg
  • Forfatters billedeGhita Grønne

Vil du gerne ændre dine mønstre?


Hvilke mønstre skal der være i DIT liv?


Hvad enten du er ung eller gammel, så har du helt sikkert et mønster i dit liv. Dit mønster.

Det kan være måder du tænker på. Tænker om andre på og tænker om dig selv på. Det kan være måder du reagerer på, når noget bestemt kommer imod dig. Eller det kan være så meget andet der ligger til grund for dine mønstre.

Et er sikkert: Du har dine mønstre med, fra din historie, din opdragelse og de mennesker, du har omgivet dig med i dine barndoms år.

Ofte ser vi først vores mønstre, når vi bliver ældre, men ind imellem, er vi så ”heldige”, at støde hovedet mod muren i en tidlig alder og der, lige netop der, opstår der en mulighed for at få kigget lidt på mønstrene og ikke mindst på, hvor de stammer fra.

Det kræver vilje, mod og nysgerrighed, at gå fra det vi kender, til det, som vi endnu ikke kender eller føler os trygge i.


Som meget andet, indenfor personlig udvikling, handler det også her om at blive bevidst. Bevidst om, hvad jeg har fået med, hvordan jeg reagerer og hvad der fungerer, og ikke fungerer, for mig. -og denne bevidsthed kommer ofte i modgang og i kriser. -og det er også der, vi er mest modtagelige for fornyelse, hvis altså det er den vej, vi vælger, ud af krisen…

At være mønsterbryder kan næsten sammenlignes med at være isbryder.


Du skal bryde det fastfrosne og det, du ”plejer” at gøre. Du skal måske også bryde det, din familie ”plejer” at gøre og den måde I tale sammen på. Måske vil du ovenikøbet vælge en helt anden livsretning, end den du er vokset op i.

Det behøver ikke være store og dybe mønstre, du vil bryde. Det kan være din kost. Dit forhold til motion. Dine skærm-vaner. Dine venskaber. Din tilgang til skolen. Din tilgang til familien. Din tilgang til dig selv.

Alt er velkomment og alt er med til, at give dig større ejerskab over dig selv. Være dig selv og hvile roligt i dig selv. Det er opbyggende for både selvværdet og selvtilliden og du bestemmer farten

Små ændringer, giver stor virkning og lyst til at gå videre.

-ved at blive klar over, hvad du har med, kan du justere og tilpasse, så dit liv formes af det du ønsker at bære med dig videre og resten finder du et fint sted til, bag dig.

Du kan nu gå i front, og være den du ønsker at være og med det, du ønsker at bære med dig.

Rigtig god rejse…46 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page