top of page
Søg
  • Forfatters billedeGhita Grønne

Skrøbelighed


Foto: Adam Grønne Foto


Efter at have arbejdet en del med min forretningsplan, har jeg taget en stor beslutning, som betyder, at Unge Dialog fremadrettet kommer til at hedder:

Ghita Grønne, Unge- og Familierådgivning.

Velkommen i 2020.

… og TAK


Sådan sluttede mit opslag for næsten 1 år siden, da jeg ønskede jer alle et godt nytår.

”Ghita Grønne, Unge og Familierådgivning” er snart færdig med 2020 og i sig selv, er 2020 ikke et år, der varmer mig at tænke tilbage på og det er i sandhed et år, der gerne skal stå helt alene. Og dog.

For mig, har 2020 faktisk været en ret fantastisk år, set med mine virksomhedsbriller.

Jeg har nemlig ikke bare mange doblet min omsætning og dermed også mange doblet mine samtaler med unge mennesker og deres familier. Jeg har stille og roligt sat mig fast på den scene, der handler om unge mennesker og deres velbefindende. Det er jeg så glad for og meget stolt over.


I mine mange daglige møder med unge mennesker, lærer jeg rigtigt meget. De er med til at hjælpe mig med at forstå deres handlemønstre, deres tanker og deres udfordringer. De gør mig nysgerrig og de holder mig skarp på hvad der rører sig. Det vigtigste er dog, at de udfordrer mig på mig. Hvem er jeg? Hvor står jeg? Hvad mener jeg? Hvordan reagerer jeg? Det lærer jeg så utroligt meget af, om mig selv.


Når jeg ser tilbage på de mange gode og svære samtaler jeg har haft, stikker det i alle retninger. Oftest handler det dog om selvværd og det, at kunne mærke sig selv. At være hjemme i sig selv. Det fortæller mig, at vi er i en verden, hvor det ydre stadig er absolut mest afgørende for flest mennesker og hvor det indre, stadig er en ny vej at betræde, for flest mennesker. Jeg er utrolig taknemmelig for, at få lov til at vise den vej også.


Jeg er stolt over at kunne motivere og aktivere de unge mennesker i en retning, de selv udstikker. Det smitter som oftest af på hele familien og giver forhåbentligt flere kvalificerede samtaler hjemme om spisebordet. Startet af den unge, med et ønske om, at få indhold i samtalerne.

Jeg er også stolt over at kunne give nysgerrighed, undring, anerkendelse og åbenhed til forældre i situationer, hvor de ikke har flere værktøjer i kassen at gribe ud efter. Det kan kun give mere overskud og forståelse i forhold til sit eget liv, som voksen.


Så tak 2020 Tak fordi du ud over at have udfordret os alle på den helt store klinge i år, også har været med til at give os alle muligheden for at reflektere og samle op på vores liv. Er retningen den rigtige for os? For mig? Skal jeg ændre på noget eller skal jeg udvide det jeg har? Er jeg i en sårbar situation? Mangler jeg at tage ansvar for noget? Skal jeg have hjælp?


Et ord, jeg vil huske 2020 for er Skrøbelighed. For nok har jeg personligt haft succes og fået min virksomhed til at vokse, men jeg har også fornemmet langt mere skrøbelighed i verden. Blandt de unge. Blandt deres forældre. Det vil jeg gerne være med til at arbejde med i 2021, så vi kan få flest mulige ud i livet igen, med hjertet forrest.


Ghita

75 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page