top of page
Søg
  • Forfatters billedeGhita Grønne

Retorik og Tanker

Det er en mærkelig tid. -og det er en tid, hvor vi kan gribe de muligheder, der trods alt er, hvis vi kan få øje på dem. Det kan dog ind imellem være svært, da vi bliver forstyrret rigtigt meget, af den retorik der finder sted, på de sociale medier og i medierne generelt. Samtidig med, at hver en af os, har vores egne udfordringer i forbindelse med denne nedlukning, af liv.

Jeg hamstrer ikke. Jeg tænker, at det nok skal gå og at jeg nok skal finde en udvej, hvis det går så meget mere galt, end jeg kan forstille mig. -for uden at have fyldt skuffer og skabe og køleskab og fryser i løbet af de sidste par uger, ved jeg med sikkerhed, at vi i huset, generelt altid har mad liggende til mange dage, måske uger. Vi kan nok ikke ligefrem lave retter der hedder noget, men mætte kan vi blive.

-Og alligevel bliver jeg, som de fleste andre, påvirket af den retorik, der finder sted omkring mig. Når jeg hører om folk, der hamstrer toiletpapir, er jeg lige-nu-og-her ikke i tvivl om, at jeg ikke skal gå ned ad den vej, men alligevel er der en lille stemme indeni mig der siger: ”Hvad nu hvis de har ret, og jeg er dum?”

Når jeg læser overskrifter og artikler, som sætter spørgsmålstegn ved vores politikkers handlinger, bliver jeg lidt vaklende, ved mit ellers ret så rolige og respektfulde syn, på det vores myndigheder melder ud. ”Er jeg blind eller bare naiv?”

Jeg forstår ikke halvdelen af de spørgsmål, journalisterne stiller ved pressemøderne, og synes, de spilder alles tid, når et spørgsmål lyder: ”Hvor lang tid havde I egentlig tænkt, at vi skal lukke landet ned?” DET ER DER INGEN DER VED. -eller er der? Hvorfor spørger de? Er de, de kloge og jeg den dumme, der bare finder mig i at skulle blive hjemme?

I denne tid er det så vigtigt, at vi tænker på vores retorik, for ikke at skabe unødig aktivitet i tankerne hos de mennesker, som i forvejen er udfordret. Dit liv bliver ikke værre af, at andre melder ud, at de har det hårdt.


Jeg ser denne tid som en lærerig tid, hvor vi alle kan tage vores liv op til revision, i den udstrækning, vi har brug for det.

Er jeg særlig sårbar, arbejdsmæssigt?

Har jeg et liv, hvor dette skaber totalkaos og usikkerhed?

Hvem har jeg omkring mig, når der er modvind?

Hvordan er min generelle sundhed?

Kan jeg stå imod de usikkerheder, der er?

Hvordan finder jeg ro, i denne urolige tid?

Hvad er mine værdier?

Er der noget, jeg vil bruge de næste 14 dage (måske mere) på, som kan gavne mit liv?


Tanker og bekymringer får i denne tid frit løb, hvis ikke vi aktivt arbejder imod, og går modsat.

Nogle gør det med planer og rytmer og to-do-lister. Andre gør det med lange gåture og havearbejde. Vi er ikke ens, så der er ingen løsning der gælder for os alle. -men et er sikkert. Vi kan være med til at skabe en positiv grobund for os alle, ved at være tilstede i det NU, som er skabt for os, lige meget hvordan det ser ud. Vi kan rydde op i vores bekymringer og tanker og beslutte, hvad vej vi skal gå. Vi kan bede om hjælp og forberede os på tiden efter og vi kan være med til at støtte op om vores samfund, så det igen finder sine ben at gå på.


Som unge- og familierådgiver, oplever jeg udfordringer for mange, i forhold til ydre påvirkninger. Jeg er glad for at kunne bruge Skype, Face time og Messenger i disse tider, og stadig være i stand til, at pille store uoverskuelige tanker ned til små håndgribelige brikker, vi kan tale om en for en. Jeg er glad for at kunne støtte og vejleder og afmystificere alt det uforståelige, inden tankerne får lov til at blive virkelighed.

Det kan være en kæmpe hjælp for mange at have en livline, hvor der kan findes overskuelighed og ro og jeg vil gerne tilbyde det til endnu flere.

Du kan derfor nu skrive til mig i min nye chat via min hjemmeside www.ungedialog.dk eller du kan kontakte mig via Skype på ghitagroenne@gmail.com.

Du er velkommen til at kontakte mig ganske gratis, og så kan vi sammen finde en vej, der vil passe dig godt. En efterfølgende chat-time koster dig kr. 400,- Ønsker du en Skype-samtale, koster det kr. 700,- pr. time.

Pas godt på hinanden derude og tænk på det, I sender ud. Også retorisk...23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page