top of page
Søg
  • Forfatters billedeGhita Grønne

Nu skal vi holde ud. Holde stand. Holde ved. Holde fast. -og holde af…Påsken står for døren og de fleste af os, der har arbejdet hjemmefra, kan nu med god samvittighed hænge vasketøj op midt på dagen, sove lidt længere, spise frokost med et glas hvidvin til, gå en tur midt på dagen og rydde op i gemmerne. Vi har nemlig påskeferie.

Det er SÅ vigtigt, måske mere vigtigt i denne tid, at bruge påsken til at lade roen, freden, nærværet og nuet kommer under huden på os. Det sker ikke af sig selv, for særligt mange af os, men det er noget, der skal dyrkes, vandes, plejes, huskes og praktiseres.

Det kan være en god ide at skabe noget struktur i dine praksis, hvis det hjælper dig, til at holde fast i dine ønsker. Jeg kalder dem ”dogmer”.

· Jeg vil læse min. 1 time hver dag

· Jeg vil starte hver dag, med 15 min. stilhed (meditation)

· Jeg vil lave yoga-øvelser 30 min. hver dag/morgen/aften

· Jeg vil gå en tur på 3 km. hver dag

· Jeg vil smide 15 af mine ting ud hver dag (rydde op og rydde ud)

O.S.V.

Ved at holde fast i roen og freden og stilheden og fokus indad, er jeg sikker på, at der efter nogle dage, vil opstå en dybere kontakt med dig selv og dermed kan dine tanker gå fra at være udad til at være indad. De vil omhandle dig og dit liv. Dine udfordringer. Dine ønsker. Dine drømme.

Det er en super fin måde at lære dig selv at kende på og min oplevelse er for mig, at jeg kan håndtere pressede situationer langt bedre, når jeg får ro og fokustid i min hverdag.

Jeg har læst følgende tekst fra en mand, der dagligt praktisere meditation, og de ord synes jeg, giver rigtigt meget mening:

”Når jeg bliver spurgt, hvorfor jeg mediterer dagligt og har gjort det siden jeg var 15 år, plejer jeg at svare, at det er for at huske, hvem jeg egentlig er. Jeg oplever mine daglige meditationer som en rejse tilbage til mit eget center, tilbage til mig selv. Her mærker jeg, i det mindste i kortere momenter, glæden og friheden ved bare at være – fri for alle mentale begrænsninger og konstruktioner.

Nutidens mennesker er travlt optagne af at være på, at være på vej eller at være noget bestemt. Vi har glemt kunsten bare at være. Vedvarende udsættes vi for en strøm af ord, lyde og billeder, som konkurrerer om vores opmærksomhed og fortæller os, hvordan vores liv burde eller kunne være. Det forekommer alt for nemt at miste sig selv, sin egen indre kerne, i mødet med disse konstante påvirkninger udefra. Derfor er daglig meditationspraksis for mig ikke en luksus, men et must. Det er den tid på dagen, hvor jeg bevidst frigør mig for alle ydre påvirkninger for at opdage eller snarere huske, hvad der inderst inde føles sandt og væsentligt for mig. Resultatet er, at jeg i højere grad bliver i stand til at leve indefra i stedet for at være alt for styret af påvirkninger eller forventninger fra omgivelsernes side.”

Mit arbejde, som unge- og familierådgiver har heldigvis kunne fortsætte i denne mærkelige tid, og jeg har også aftaler hen over påsken. Det er dejligt og det er vigtigt, at kunne være tilgængelig for andre. For at kunne tjekke ind i mit arbejde som rådgiver og tjekker ud igen og ind i familien, er det vigtigt for mig, hele tiden at være i kontakt med mig selv og vide, hvor jeg har mine ”ting” liggende. Det kræver ro. Det kræver egentid. Det kræver selvberoenhed. Det kræver selvkærlighed. Ja, det kræver en tilstedeværelse og en bevidsthed i mit eget liv, som jeg hele tiden skal arbejde på og holde ved lige.

Et af de steder, hvor jeg bliver fyldt op og får dejlige givende ord med på vejen, er på denne blog:

-måske du også kan finde noget der for dig.

Rigtig god påske til jer alle.

Ghita

39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page