top of page
Søg
  • Forfatters billedeGhita Grønne

Kender du en ung, der har brug for at finde sin Kerne?

www.ungedialog.dk

At stå stærkere i livet betyder for mig at have godt fat i Min Kerne. Mit Jeg. Mit Center. Mig selv.

”Den, du er, er helt indeni”

Jo renere en kontakt jeg har til min kerne, jo mere balanceret lever jeg mit liv og jo bedre er min samhørighedsfølelse med andre.

Kommunikationen med andre mennesker, er dybt afhængig af forståelsen af sig selv.

Unge mennesker søger efter det, der føles rigtigt indeni. Der, hvor de føler, de hører til.

I virkeligheden søger de ofte udenfor sig selv, og spejler sig i andre mennesker og deres udseende, deres tøj og deres væremåde, for at finde sig selv. -og det er hårdt arbejde…

For nogle, tager det ikke så lang tid og der tænkes måske heller ikke så meget over det.

For andre, er det nærmest en stor krig der skal udkæmpes, med masser af fjender og modstandere, der skal fældes.

Der er ikke noget, der er mere normalt end andet.

Det kan være svært, er være sammen med et ungt menneske, der er på jagt efter sig selv. Både fordi det kan være svært at vide, hvad man skal gøre og fordi det rum, hvor der er frustrationer, ked af det hed og måske smerte, kan være svært at være i. De fleste af os vil så gerne hjælpe og fjerne det, der er svært.

At kunne stå ved siden af og stille glæde sig over, at det unge menneske ønsker at finde sig selv, er en gave.

At det unge menneske er interesseret i at lære sig selv at kende. Gerne vil kigge på det, der måske skygger, for at nå helt ind til kernen i sig selv, er en stor bedrift, og kræver ros og anderkendelse. Kun derigennem, kan samspillet med andre, falde på plads.

At lytte, spørge ind og støtte i det svære og gøre det unge menneske bekendt med, hvad ”rejsen” egentlig er vejen til, kan være afklarende og kan være en bevidstgørelse, som igen kan lede til ro, nysgerrighed og åbenhed.

Når jeg skal hjælpe et ungt menneske med at finde vejen, så er det vigtigt for mig at være nysgerrig. Nysgerrig efter, hvad der forhindrer den unge i at nå sin vej, sit mål og sin kerne. Nysgerrig efter, hvad der er vigtigt for den unge, i livet. Nysgerrig efter de nøgleord, der kan bygges videre på og spørges ind til. Det er vigtigt for mig, ikke at vurdere det sagte og gøre ret og uret, og det er yderst vigtigt, hele tiden, at gå den vej, den unge ønsker og blot være den mur og det stillads, der kan lænes sig op ad.

Jeg vil rigtigt gerne nå langt ud og hjælpe en masse unge mennesker, der har modgang i livet. Hjælpe dem til at finde ind i sig selv og stå stærkere i deres eget liv. Hjælpe dem til forstå vigtigheden af, at kunne forstå sig selv dybere, for at kunne forstå forbindelsen til andre.

www.ungedialog.dk er et rådgivningstilbud til unge mennesker og deres forældre.


49 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commenti


bottom of page