top of page
Søg
  • Forfatters billedeGhita Grønne

Hvad skal vi med trusler?

Søndag og sommer i Danmark kan næsten kun toppes af, at det også er ferie.

-og det er det.

-og alligevel sad jeg i bilen på vej retur til sommerhuset efter en dejlig dag i det nordsjællandske, og undrede mig over, hvordan mange vælger at opdrage deres børn.

-og det er helt sikkert, at jeg nu træder ud på tynd is og også helt sikkert, at jeg ikke skal blande mig, men det gør jeg nu lige alligevel.

Trussel 1:

”Jeg har sagt til dig tusind gange, (råbte en mor) at du ikke skal kravle derop. Bare ærgerligt, at du ikke kan huske det. Så kan du sgu ikke komme med herned en anden gang. Har du forstået?”

Trussel 2:

”Du skal komme op af vandet nu. Jeg gider ikke sige det en gang til. (råbte en mor). Det er som om du ikke forstår dansk og nu kommer du. Hvis du ikke kommer, så kører vi hjem lige med det samme og du får ingen is.”

Trussel 3:

”Dine bukser må ikke blive våde. Hører du. -og jeg mener det jeg siger (råbte en far). Hvis de bliver våde, ved du så, hvad der sker? -så tisser du i sengen i nat. Det ved jeg med sikkerhed, for jeg er også en dreng!” -og her skal lige indskydes, at den 5-årige, som stille og roligt bevægede sig rundt i ankelhøjt vand sagde: ”Det tror jeg simpelthen ikke på. Hvor ved du det fra?”

Trussel 4:

”Hvis ikke vi forældre gør os mere umage, med at være forældre, og lærer at tale med vores børn og svare dem, fra hjertet, så bliver trusler deres sprog. De skal fremadrettet have sanktioner, for at forstå, at vi skal arbejde sammen, for at tingene til at fungere. Vi kan bedre end det (Skrev jeg)"

God sommer

Søndag og sommer i Danmark kan næsten kun toppes af, at det også er ferie.

-og det er det.

-og alligevel sad jeg i bilen på vej retur til sommerhuset efter en dejlig dag i det nordsjællandske, og undrede mig over, hvordan mange vælger at opdrage deres børn.

-og det er helt sikkert, at jeg nu træder ud på tynd is og også helt sikkert, at jeg ikke skal blande mig, men det gør jeg nu lige alligevel.

Trussel 1:

”Jeg har sagt til dig tusind gange, (råbte en mor) at du ikke skal kravle derop. Bare ærgerligt, at du ikke kan huske det. Så kan du sgu ikke komme med herned en anden gang. Har du forstået?”

Trussel 2:

”Du skal komme op af vandet nu. Jeg gider ikke sige det en gang til. (råbte en mor). Det er som om du ikke forstår dansk og nu kommer du. Hvis du ikke kommer, så kører vi hjem lige med det samme og du får ingen is.”

Trussel 3:

”Dine bukser må ikke blive våde. Hører du. -og jeg mener det jeg siger (råbte en far). Hvis de bliver våde, ved du så, hvad der sker? -så tisser du i sengen i nat. Det ved jeg med sikkerhed, for jeg er også en dreng!” -og her skal lige indskydes, at den 5-årige, som stille og roligt bevægede sig rundt i ankelhøjt vand sagde: ”Det tror jeg simpelthen ikke på. Hvor ved du det fra?”

Trussel 4:

”Hvis ikke vi forældre gør os mere umage, med at være forældre, og lærer at tale med vores børn og svare dem, fra hjertet, så bliver trusler deres sprog. De skal fremadrettet have sanktioner, for at forstå, at vi skal arbejde sammen, for at tingene til at fungere. Vi kan bedre end det (Skrev jeg)"

God sommer


12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentarer


bottom of page