top of page
Søg
  • Forfatters billedeGhita Grønne

Få balance i dit liv og find din drivkraftHvad er jeg, Ghita, drevet af?

Jeg er drevet af en indre følelse af balance. Den vil jeg gerne opnå og den prøver jeg hele tiden at finde frem til. I mit arbejdsliv. I mine venskaber. I min kærlighed. I mit ægteskab.

Jeg har svært ved at sætte ord på, hvad der lige nøjagtigt skal til, for at jeg føler balance, men jeg ved nøjagtigt hvornår jeg føler det, og hvornår jeg ikke gør.

Det tærer rigtigt meget på mig, ikke at have balance. Jeg får uro i maven. Trækker vejret i den øverste del af brystet. Har svært ved at falde i søvn. Vågner mange gange i løbet af natten. Er irriteret. Er ked af det. Gider ikke lave god mad og sikkert mange flere ting.

Så jeg ved, at jeg skal have balance i mit liv, for at fungere 100% optimalt. Det er mit eget ansvar og det er et arbejde, der hele tiden skal justeres og passes til. Min balance hænger sammen med mine livsværdier. Opfylder jeg ikke dem, har jeg ikke balance.

Når jeg har balance i mit liv, har jeg en fornemmelse af at drive med min egen strøm. Ting sker, ting opstår og jeg følger med. Jeg tør at gribe nuet og jeg folder mig ud og giver efter.

Mine livsværdier er:

Jeg vil have god stemning i mit arbejdsliv

Jeg vil have tid i hverdagen, til mig selv

Jeg vil omgive mig med mennesker, der inspirerer mig

Jeg vil holde fast i det positive i livet


Hvorfor er det godt at vide, hvad der driver dig?

At blive klar over, hvad der driver dig, giver en bevidsthed om, hvilken vej der kan være god at gå. Det bliver et termometer, der hele tiden kan fortælle dig om din livs-temperatur. Det passer ofte med, at det er i de situationer, hvor du er allermest glad, du kan finde din drivkraft. Der hvor overskuddet til at se og dele er på det højeste, og måske der, hvor du får positiv feedback fra dine omgivelser. Lige der, ligger der noget, der er værd at være nysgerrig på. Hvad er det, der gør mig så glad og overskudsagtig? Hvad er min tilstand lige her? I kroppen? I hjertet? Tag temperaturen på dit liv, og bliv klogere på dig selv, lige der. Tag dig din tid, til at mærke efter.

Find din eller dine værdier i livet.

Ethvert firma eller enhver organisation med respekt for sig selv, har nedskrevet værdier for virksomheden. Noget, alle medarbejdere kan finde tilbage til og noget de arbejder ud fra. Noget ingen skal afvige fra. Måske det kunne være en god ide at finde dine værdier. Noget du kan finde tilbage til. Noget du arbejder ud fra og noget, du ikke afviger fra.

Det kan betyde, at du må gå på kompromis med noget i dit liv. Måske du skal finde dig en anden vennekreds. Måske du skal ændre din livsstil. Måske du skal mene noget andet, end du har ment hidtil. Det er nemlig ofte sådan, at vi op gennem årene, ændrer vores synspunkter og meninger mange gange, og heldigvis for det, for netop at finde ud af, hvad der passer til dig.

Altså, hvad der føles rigtigt.

At finde sine værdier, betyder ikke, at du skal finde ud af, hvad du er god til, eller hvilket talent du har. Værdier er noget mere indre og noget, du vil leve dit liv efter.


Mål eller ej!

For nogle mennesker er det godt at sætte nogle mål. For andre, ikke.

Hvis du sætter dig et mål, for at komme til ”dit sted” i livet, der hvor du opfylder dine livsværdier, kan du hele tiden spørge dig selv: ”Kommer jeg tættere på målet med dette, eller længere væk fra målet?” Det giver dig en god retning og kan være med til, at fastholde dig i en udvikling, hvis det er det, du er i gang med. Hvis du ikke sætter mål, er det måske fordi, du blot fornemmer, om dette fungerer for dig eller ej. Der kan det være en hjælp, hele tiden at have øjet på bolden. Det betyder, hele tiden, at have fokus på det, du vil opnå. Du bliver, hvad du tænker.

Vi er alle forskellige og der er ikke en vej, der er rigtig at gå. Men et er sikkert: Hvis noget føles forkert i dit liv, så gør noget ved. At tage en maske på og følge med strømmen i en retning, der ikke gavner dig, kan gøre dig både syg og ked af det og ikke mindst, er det med til at nedbryde dit selvværd.

Så… Smøg ærmerne op, find din drivkraft og gå i den retning.

Ghita

56 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page